EGBERT DERIX (piano) en SEF THISSEN (bariton) met WANDERN - Openluchttheater Valkenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

EGBERT DERIX (piano) en SEF THISSEN (bariton) met WANDERN

AGENDA

Sef Thissen
Egbert Derix

DONDERDAG 29 JUNI
EGBERT DERIX (piano) en SEF THISSEN (bariton) met WANDERN

KOOP TICKETS

AANVANG 20.30 UUR
ENTREE 12,50 EURO

Wandern is de titel van een nieuwe liederencyclus van pianist/componist Egbert Derix, grotendeels gebaseerd op gedichten van zijn vader, journalist Jan Derix en aangevuld met eigen teksten en van zijn broer, filosoof Govert Derix. Daarnaast gebruikte Egbert liedteksten van Ton Engels en Frans Pollux. Alle teksten gaan over ‘wanderen’ (wandelen, zwerven, rondtrekken), in letterlijke en figuurlijke zin, en zijn door Egbert vertaald in het Duits, de taal van de liedkunst.

'Wander' op 29 juni met ons mee van museum naar theater.
Wandelen en zwerven, dat is het thema donderdag 29 juni in museum Land van Valkenburg en Openluchttheater Valkenburg. Luister naar gedichten van Govert Derix, bekijk de expositie met werk van dichter Leo Herberghs en tekenaar Peter Bertus, wandel daarna mee naar het openluchttheater voor de voorstelling Wandern door Sef Thissen (bariton) en Egbert Derix (piano).  

Muzikale voetreis
Oprecht, weemoedig, virtuoos. Componist en jazzpianist Egbert Derix en bariton Sef Thissen hebben onze programmeur en openluchttheaterdirecteur Jos Frusch tot in zijn ziel weten te raken. De muzikale voetreis krijgt ook lovende recensies bij onder meer Vrije Geluiden en in het Nederlands Dagblad.

Museum
Bovendien geeft uw concertkaartje deze avond ook toegang tot het museum Land van Valkenburg, voor een expositie van omzwervingen die dichter Leo Herberghs en Peter Bertus jarenlang optekenden voor de krant. Speciaal voor deze avond draagt filosoof en schrijver Govert Derix om 19.30 uur gedichten op over het thema Wandern.

Programma
19.00 uur: ontvangst museum Land van Valkenburg
19.30 uur: voordracht door Govert Derix
20.00 uur: wandeling naar Openluchttheater Valkenburg
20.30 uur: concert Wandern

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu