2017 - Openluchttheater Valkenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2017

FOTO EN VIDEO

Hieronder mooie foto's van onze 'huis' fotografen.
Klik HIER voor onze YouTube video's door Hélène Hoenjet.


ZONDAG 12 NOVEMBER
PARIS S’ÉVEILLE door COCO COLLECTIEF
Slotconcert van Festival Vocallis. Met Ellen Valkenburg, Nikki Treurniet, Wendeline van Houten, sopraan; Merlijn Runia, Jannelieke Schmidt, mezzosopraan; Maurice Lammerts-van Bueren, piano. Een prachtig programma met liederen van Ravel, Chausson, Milhaud, Debussy, Satie, Enescu, Fauré, Pauline Viardot-Garcia.
Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 23 SEPTEMBER
CELINE WEERTS
Celine stond in 2013 met haar afstudeervoorstelling 'Lach, Leef en heb Lief' in het uitverkocht grottheater. Nu is ze terug. Samen met Jan Willem Hoekstra op piano brengt ze bekende en onbekendere nummers uit o.a. het kleinkunst- en musicalrepertoire.
Een avond met mooie, herkenbare muziek en persoonlijke verhalen.
Foto's: Monique Frederickx


ZATERDAG 9 SEPTEMBER
ONDER HET MELKWOUD door Toneelhuis LFATotaaltheater met muziek, poëzie en bijzondere personages, op basis van ‘Onder het Melkwoud’ van Dylan Thomas. Een mooie mix van vele Limburgse dialecten en van kleurrijke Limburgse figuren. Onder de vlag van Toneelhuis LFA, de provinciale koepelorganisatie voor amateurtoneel.
Regie: Marnix Mulder.
Foto's: Jos Göritzer


DONDERDAG 7 SEPTEMBER
O’DREAMS
met
AN IRISH CROSSROAD
Een roodharig ventje uit de Ierse middle of nowhere. Een langharige folky uit de Hollandse polder. De een droomt van de oversteek naar Nederland. De ander romantiseert de groene Ierse heuvels. Maken ze hun dromen waar? En wie is die dwaze rocker die opduikt? Een muzikale en vermakelijke voorstelling vol Ierse songs en pure levensverhalen.
Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 2 SEPTEMBER
DE EDWIN EVERS BAND
De Edwin Evers Band, met de beste muzikanten van Nederland, onder leiding van Nederlands’ bekendste ochtend-DJ Edwin Evers, brengt een onvergetelijke show vol met bekende hits. Niet vanuit de intieme radiostudio, maar in het openluchttheater; Edwin Evers samen met zijn muzikale vrienden met wie hij al meer dan vijftien jaar deze band vormt.
Foto's Monique Frederickx en Frank Buschmann


VRIJDAG 1 SEPTEMBER
YENTL & DE BOER
Ze zorgden vorig seizoen voor een onvergetelijke avond in het openluchttheater: een verrassende, humoristische en ontroerende voorstelling met prachtige liedjes en absurdistische conferences. Cabaretduo Yentl & De Boer is daarom terug in Valkenburg, met nieuwe liedjes en nieuwe teksten. En met hun typerende, verfrissende kijk op het leven van alledag.
Foto's: Monique Frederickx


DONDERDAG 31 AUGUSTUS
SOUTHERN ROOTS OPEN AIR FESTIVAL
Voorprogramma: duo Mandy de Bruijn & Jean Notermans
Hoofdprogramma: JW Roy en Big Daddy Wilson
Slotact: Mrs. R & B and the Soulshakers
Foto's: Jos Göritzer


VRIJDAG 25 AUGUSTUS
MOODWOOD BUITENBIOS met BOYHOOD
In de artistieke en unieke setting van Openluchttheater Valkenburg is het genieten van de Arthouse film Boyhood.
Boyhood is een uniek project in de filmgeschiedenis: vanaf 2002 nam regisseur Richard Linklater over een periode van twaalf jaar scènes op met dezelfde acteurs en schetst daarmee een herkenbaar portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd.
Foto's: Jos Göritzer


DONDERDAG 24 AUGUSTUS
LUKIC met CARAVAN CIGANA in het GROTTHEATER
Lukic is de naam van het kersverse kwartet rond de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukic. Tijdens Caravan Cigana reist het ensemble per huifkar langs verre landschappen en wordt er onderweg verteld, gespeeld en gezongen over het lief en leed van het zigeunerleven. Een flard flamenco, wat jazz, Latin, een echo van de Russische steppe of de bergen van de Balkan. Soms klein en verstild, soms vurig en gepassioneerd.
Foto's: Jos Göritzer


ZONDAG 20 AUGUSTUS
ORLANDO FESTIVAL CONCERT
EURASIA KWARTET
Nikita Akulov viool
Dimitri Astashka viool
Ekaterina Degtyareva altviool
Stanislav Degtyarev violoncello

De basis van het Eurasia Kwartet is gelegen in de Russische strijkerstraditie. Het strijkkwartet is opgericht in Maastricht in 2013 en ontleent zijn naam aan de afkomst van de vier musici; elk van hen heeft een band met Rusland, een land dat Europa en Azië verbindt.
Foto's: Frank Buschmann


ZATERDAG 19 AUGUSTUS
ABBA TRIBUTE
Terug naar de jaren ’70 en jaren ’80 van de vorige eeuw met Abba Tribute, uitgeroepen tot de ‘Beste Abba Tributeband van Europa’. Met een te gekke live band en twee dancing queens brengen ze met klassieke hits als Waterloo, Mamma Mia, Voulez-vous en The winner takes it all een hommage aan een van de succesvolste popgroepen aller tijden. En dat met de karakteristieke Abba-sound en in de originele Abba-kleding.
Foto's: Jos Göritzer


ONDERDAG 17 AUGUSTUS
PAUL VAN LOO & IVO ROSBEEK met LEEDJES OP DE PLANK
Met Jop Peters op gitaar en Roy Ginsel op bas hebben Paul en Ivo hun nieuwe cd Leedjes op de Plank gemaakt. Een groot succes: in Groningen, Friesland, Drenthe en Limburg cd van de week en het liedje Es 't Boete Sjtormt nr. 1 in de Limbo Top 10. Nu ook in het Openluchttheater.
Foto's: Jos GöritzerMAANDAG 14 AUGUSTUS
ORLANDO FESTIVAL CONCERT
Alauda Kwartet (Servië/Slovenië, Spanje, Italië, Japan)
Cristina Prats-Costa viool, Milan Berginc viool, Mari Adachi altviool, Elena Cappelletti violoncello.
Het Alauda Kwartet is één van de vooraanstaande jonge Europese strijkkwartetten dat in 2011 gevormd is aan het Conservatorium van Londen (Royal Academy of Music), een internationaal ensemble waarvan alle leden een grote passie hebben voor kamermuziek en in het uitdiepen van het repertoire.
Foto's: Hélène Hoenjet


ZONDAG 13 AUGUSTUS
BLOED, ZWEET EN TRANEN
Meezing theatershow met Mokum als centraal thema en De Helden van Holland als gastheren van een bonte stoet artiesten. Slotspektakel van de driedaagse manifestatie Mokum aan de Maas & Geul.
Foto's: Hugo van Ool


VRIJDAG 11 AUGUSTUS
DI GOJIM
Di Gojim, dé band die de klezmer in Nederland groot heeft gemaakt, brengt een wervelende show met oud en nieuw materiaal. Ze zingen en spelen onder meer Jiddisch, Turks, Roemeens, Bulgaars en Macedonisch, traditioneel en met eigen composities. Speciale gast is de zangeres Alysia van Horik en ook oud-leden van Di Gojim zijn van de partij. Het resultaat is een swingend en dampend concert vol vocaal en instrumentaal vuurwerk.
Foto's: Frank BuschmannDONDERDAG 10 AUGUSTUS
JAN ROT met SEKS & DRUGS & ROT & ROLL

‘Seks en drugs en Rock & Roll. Als ik terugdenk aan de jaren tachtig is dat het eerste wat me te binnen schiet,’ zegt Jan Rot over zijn nieuwe liedjesprogramma. Om lekker in de tijdssfeer te blijven heeft Jan een aantal hits uit the eighties schitterend vertaald, maar hij brengt ook zijn eigen muziek, van toen en nu.
Foto's: Hugo van OolZATERDAG 5 AUGUSTUS
ZO! GOSPEL CHOIR
Zo! Gospel Choir is het meest gevraagde en populairste koor van Nederland. Het koor trad op met sterren als Typhoon, Sabrina Stark, Oleta Adams, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace en O’G3ne. Dat het koor met zijn aanstekelijke cross-over mix van black gospel, soul, R&B en pop een zaal helemaal plat kan spelen, bewees Zo! Gospel Choir twee jaar geleden met hun spetterend optreden in het Openluchttheater.
Foto's: Bianca KumsDONDERDAG 3 AUGUSTUS
RELATION DE TROTTOIR
Heerlijke voorstelling over een uitzonderlijk getalenteerd en gedreven mens en artiest: Serge Gainsbourg, omringd door de bijzondere, beeldschone vrouwen Brigitte Bardot, Juliette Gréco, Cathérine Deneuve, France Gall en Jane Birkin. Een beklijvende muzikale conférence, passioneel en met humor gebracht door biograaf/performer Rudolf Hecke, opgeluisterd met tijdloze chansons van Gainsbourg gebracht door zangeres, pianiste Nathalie.
Foto's: Jos GöritzerZONDAG 30 JULI
THE ROSENBERGS / Hot Club de France
Johnny Rosenberg (gitaar/zang), Mozes Rosenberg (solo gitaar) en Sani van Mullem (contrabas) vormen de meest talentvolle jonge generatie Rosenbergs (bekend van het wereldbefaamde Rosenberg Trio).  Ze spelen een mix van moderne jazz en standards uit het repertoire van Django Reinhardt.  Nieuw en fris is de vocale bijdrage van de begaafde zanger Johnny Rosenberg (finale Voice of Holland).
In samenwerking met Ap Arts Events.
Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 29 JULI
NOCHE DE FLAMENCO
Tweede editie van deze betoverende flamenco-avond met optredens van Labryénco en Rezar Dominguez & grupo ZYRYAB. In samenwerking met Ap Arts Events.
Foto's: Jos GöritzerZATERDAG 29 JULI
NOCHE DE FLAMENCO
Tweede editie van deze betoverende flamenco-avond met optredens van Labryénco en Rezar Dominguez & grupo ZYRYAB. In samenwerking met Ap Arts Events.
Foto's: Monique Frederickx


VRIJDAG 28 JULI
MIRAGE met TRIBUTE TO FLEETWOOD MAC
Tijdens deze tribute aan de legendarische band Fleetwood Mac komt het latere werk voorbij maar ook de hits van een van ’s werelds meest geprezen albums, Rumours. En natuurlijk gaan we verder terug in de tijd met Albatros en Need your love so badly. Met leadzangeres Chaja van der Heide in de herkenbare sound van Stevie Nicks. In samenwerking met Ap Arts Events.
Foto's: Bianca Kums


WOENSDAG 26 JULI
WMC ON TOUR
Concert door Hong Kong Symphonic Winds.
Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 22 JULI
LOUIS
Met de wervelende live act over het leven van jazzlegende, jeugdheld en de allereerste zwarte superster Louis Armstrong bestormt trompettist/zanger Michael Varekamp de Nederlandse podia. Een spetterende feel good show die de bezoekers het gevoel geeft terecht te zijn gekomen op een bruisend feest in New Orleans. Actrice/zangeres Joy Wielkens (ook bekend van de tv-serie Centraal Medisch Centrum) draagt haar steentje bij aan de feestvreugde. En wat te denken van de ronkende Hammond B3!
Foto's: Bianca Kums


VRIJDAG 21 JULI
NADARA GIPSY WEDDING BAND

Eén van de beste zigeunerorkesten uit Transsylvanië. Nadara brengt originele Roma-muziek met Hongaarse en Roemeense invloeden. Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder de opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Dankzij zijn eigentijdse en opzwepende gipsy-beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna de wereldmuziekpodia in heel Europa.
Foto's: Jos GöritzerZATERDAG 15 JULI
PURE 99 met THE 70’s UNPLUGGED

De Nederlandse band Pure 99 neemt je mee naar deze gouden jaren van de popmuziek met prachtige songs van Fleetwood Mac, Crosby-Stills-Nash & Young, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, Rod Stewart, James Taylor en vele anderen. Door de akoestische setting en de intense stemmen van singer-songwriter Joost Dobbe en Vannessa Thuyns (o.a. musical Hair en The Carpenstars) hoor je de legendarische songs zoals ze bedoeld zijn: pakkend, meeslepend, ontroerend.
Foto's: Monique Frederickx


WOENSDAG 12 JULI
WMC ON TOUR
Concert door de National Band of New Zealand met medewerking van Maori-dansgroep Aotearoa Mai Tawhiti.
Foto's: Jos GöritzerZONDAG 9 JULI
HANS EN GRIETJE door Blazersensemble Zuiderwind
In deze familievoorstelling van blazersensemble Zuiderwind speelt sopraan/vertelster Aline Lermytte de hoofdrol. Zij vertelt niet alleen een pracht van een verhaal maar zet de jongste toeschouwers ook ‘aan het werk’. Sta er dus niet van versteld dat je af en toe van het puntje van je stoel wordt gelicht of je stem mag laten horen. Deze voorstelling voor kinderen en hun familie duurt 50 minuten en is gebaseerd op de sprookjesopera van Engelbert Humperdinck.
Foto's: Frank Buschmann


ZATERDAG 8 JULI
TOUCH OF TOTO
Tijdens het spectaculaire concert van ruim 2,5 uur vuren de zeven bandleden van Touch of Toto alle grote hits van de Amerikaanse rockband op je af. Compleet met het legendarische decor waarmee Toto in de jaren ’80 en ’90 furore maakte. Een tribute kortom van wereldniveau die visueel en akoestisch staat als een huis en wordt gebracht in de originele Toto-bezetting, dus met twee toetsenisten, percussie en achtergrondzang.
Foto's: Monique FrederickxDONDERDAG 6 JULI
MÓNICA CORONADO en MANITO
Concert vol Spaanse passie met de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado. Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika worden overgoten met een flamenco-sausje. Flamencogitarist Manito tekent voor de virtuoze en opzwepende begeleiding.
Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 1 JULI
HER MAJESTY met Crosby, Stills, Nash en Young
‘Sublieme ode aan CSNY’. ‘Niet te overtreffen’. De pers is unaniem lovend over Her Majesty, de Nederlandse groep die een eerbetoon brengt aan David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. Met voor de pauze werk van de bands waarin ze speelden – The Byrds, Buffalo Springfield en The Hollies – en hoogtepunten van het debuut van Crosby, Stills & Nash.
Foto's: Hugo van Ool


VRIJDAG 30 JUNI
ALLES GEIT PLAT
Tweede editie van het muzikale feestje van een groot aantal Limburgse muzikanten, die een ode brengen aan hun favoriete artiesten in hun eigen moerstaal. Soms alleen, soms als duo, soms met z’n allen. Met Ivo Rosbeek, Ton Engels, Joep Conjaerts, Dan Vanhoudt, GR Harrison, Joep Larue, Kristy Hollands, Maartje en Janneke Meessen, Ron Bormans, Paul van Loo, Harold K. Linda Koolen, Winand, Bart en Rene Bijlmakers.
Foto's: Monique Frederickx


DONDERDAG 29 JUNI
EGBERT DERIX (piano) en SEF THISSEN (bariton) met WANDERN
Wandern is de titel van een nieuwe liederencyclus van pianist/componist Egbert Derix, grotendeels gebaseerd op gedichten van zijn vader, journalist Jan Derix en aangevuld met eigen teksten en van zijn broer, filosoof Govert Derix. Daarnaast gebruikte Egbert liedteksten van Ton Engels en Frans Pollux. Alle teksten gaan over ‘wanderen’ (wandelen, zwerven, rondtrekken), in letterlijke en figuurlijke zin, en zijn door Egbert vertaald in het Duits, de taal van de liedkunst.
Foto's: Jos Göritzer


Zaterdag 24 juni 2017
MIDSUMMER PROG FESTIVAL
Line Up:
Pain of Salvation
Iamthemorning
Caligula's Horses
Gazpacho
Anathema
Organisatie: Muziekgieterij Maastricht, Glassville Music en Kscope in samenwerking met Openluchttheater Valkenburg.
Foto's: Monique Frederickx


VRIJDAG 23 JUNI
TIRR FEST
De beste tribute bands op één festival. Met focus op de rockmuziek van de jaren ’90. Met onder andere Musest, de beste Muse-tribute ter wereld, die in het openluchttheater een speciale XL-show brengt. Verder onder meer FOO FIGHTERS by AC/DC UK, EDITORS by reEditors, KINGS OF LEON by Kings of Lyon (UK) en GREEN DAY by Bullet in a Bible.
Foto's: Jos Göritzer


DONDERDAG 22 JUNI
LOTTE WALDA
Singer-songwriter Lotte Walda (19) zingt haar hele leven al, maar ze werd pas vorig jaar nationaal bekend door Giels Talentenjacht (GTJ) van radio-dj Giel Beelen. Daarbij werd ze uit 1200 inschrijvingen gekozen tot bij de laatste elf, met onder meer een optreden met Douwe Bob in Paradiso in Amsterdam als gevolg. In het openluchttheater neemt ze een aantal gastmuzikanten mee voor een gevarieerde, avondvullend programma.
Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 17 JUNI
TRIJNTJE OOSTERHUIS met band
Als popzangeres brak ze in de jaren negentig door met de band Total Touch, maakte diepe indruk bij de opening van de Amsterdam ArenA met de hymne De Zee en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige en beste zangeressen van ons land. En nu staat Trijntje Oosterhuis in Openluchttheater Valkenburg, vergezeld door de beste muzikanten van Nederland. Een topact op een toplocatie!
Foto's: Monique Frederickx


ZATERDAG 10 JUNI
THE DUTCH EAGLES
A California Summer Night
Tijdens een zwoele avond vol hoogtepunten uit het werk van The Eagles en illustere genre- en tijdgenoten werden we meegenomen naar het California van de 70’s. Met meer dan 25 gitaren, loepzuivere zang en vooral heel veel plezier en overtuiging brachten de Dutch Eagles deze tijdloze muziek tot leven!
Foto's: Monique Frederickx


WOENSDAG 7 JUNI
Benefietconcert Stichting Muziek JONG VOOR OUD
Sopraan Fenna Ograjensek, bariton Sef Thissen en Blazersensemble Helicon o.l.v. Björn Bus presenteren een afwisselend programma. Met de opbrengst van dit benefietconcert worden concerten en workshops mogelijk gemaakt voor ouderen in Limburg, uitgevoerd door jong talent van Conservatorium Maastricht.
Foto's: Hugo van Ool


VRIJDAG 2 JUNI
JEUGDTONEEL VALKENBURG met EEN HART VAN IJS???
Spannende, vrolijke musical over een actueel, beladen onderwerp: pesten. Over een jongetje dat dag in dag uit wordt gepest, wegloopt van school en ’s nachts in een droomwereld belandt. Dan is hij de held die het opneemt tegen het kwaad. Maar wat als hij weer wakker wordt? Het concept van deze familievoorstelling is van Walter Odekerken.
Foto's: Monique Frederickx


DONDERDAG 1 JUNI
RAFAEL FRAGA QUARTET met FADO MEETS BOSSANOVA
In deze muzikale ontmoeting combineert gitarist/zanger Rafael Fraga de lyrische romantiek van de Portugese fado met de rijke harmonieën en ritmes van de Braziliaanse Bossanova. Fado meets Bossanova neemt de luisteraar mee op een uitdagende ontdekkingsreis naar de nostalgische landschappen rondom Lissabon en die van de Braziliaanse steden en stranden. Fado meets Bossanova vol van hunkering en verlangen.
Foto's: Hub. Stohr

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu