2016 - Openluchttheater Valkenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2016

FOTO EN VIDEO

Hieronder mooie foto's van onze 'huis' fotografen.
Klik hier voor onze YouTube filmpjes door Hélène Hoenjet.ZONDAG 7 AUGUSTUS
LEKITTO MUSICA BANDA & MIREN NARBAIZA

Het blaasorkest Lekitto Musica Banda uit het Baskische Lekitto doet op zijn tournee door Europa ook Valkenburg aan. Met zangeres Miren Narbaiza, die Baskische liederen zal vertolken.
Foto's: Monique FrederickxZATERDAG 6 AUGUSTUS
PAUL VAN LOO en IVO ROSBEEK
met
LEEDJES VA SJTOAL

Paul en Ivo gaan in hun nieuwe programma terug naar het begin: de cd Ede Staal (Sjtoal) was de start van een succesvolle reeks Limburgse cd’s. Vanuit dit begin nemen ze de bezoeker mee op een avontuurlijke reis langs allerlei liedjes in allerlei talen, maar weer met één typerend kenmerk: ze raken. IJzersterke liedjes, leedjes va Sjtoal dus...

Foto's: Monique FrederickxDONDERDAG 4 AUGUSTUS
MIE MIKI, accordeon
Ze komt uit Japan, woont in Limburg en is een van de beste accordeonisten ter wereld. In 2010 gaf zij in het openluchttheater een legendarisch concert.
En nu is ze terug. Met muziek van Bach, van Grieg en andere klassieke componisten. En met heel veel tango’s van Astor Piazzolla…

Foto's: Jos Göritzer

ZONDAG 31 JULI
VIVE PIAF!

Met de muziektheatervoorstelling Vive PIAF! brengt Nadja Filtzer een ode aan de grande dame van het Franse chanson. Ze vertelt het levensverhaal van Piaf in woord en muziek, van de Parijse bordelen tot de uitverkochte concertzalen. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen in nummers als La Foule, Padam Padam en La Vie en Rose. Met Nadja Filtzer (zang), Peter van Os (accordeon), Leo Bouwmeester (piano) en Harm Wijntjes (contrabas). In samenwerking met Ap Art Events.

Foto's: Bianca KumsZATERDAG 30 JULI
NOCHE DE PASIÓN

Eerst Grupo Zyryab: virtuoze gitaarmuziek, een stem die recht je hart in zingt, adembenemende ritmes van de voeten van de danseres. Van gevoelige ballades tot traditionele flamenco. Daarna: Paco Fernández in concert. Magische muziek, die de puurheid van de flamenco ademt, maar tegelijkertijd uniek en authentiek is. En tot slot: beide groepen samen. PASIÓN! In samenwerking met Ap Arts Events.

Foto's: Monique FrederickxVRIJDAG 29 JULI
TRIBUTE TO THE BEATLES & THE STONES

Om en om. Een nummer van The Beatles, gevolgd door eentje van The Stones. Het hele concert lang. Paul Logister is de leadzanger van het Beatles-repertoire, Ralph Winkler van dat van The Stones. Het resultaat is een swingende show vol afwisseling en energie. Meezingen mag! In samenwerking met Ap Arts Events.

Foto's: Monique Frederickx en Bianca Kums


DONDERDAG 28 JULI
MICHELINE VAN HAUTEM met A LA CARTE

Voor de pauze het voorgerecht met een greep uit de chansons van Brel, Piaf en Trenet. Na de pauze het hoofdgerecht, waarbij het publiek een keuze mag maken uit een menulijst van liederen geselecteerd uit de diverse cd’s van Micheline en haar vaste begeleider, gitarist Erwin van Ligten. Om je vingers bij af te likken!

Foto's: Jos GöritzerZONDAG 24 JULI
PRINS KORTJAKJE en de betoverde muis

Met handpoppen, kleine attributen en muziek vertelt en speelt Geert van Diepen het sprookjesverhaal uit zijn boek Prins Kortjakje en de betoverde muis. Voorafgaand aan de voorstelling zingt hij met gitaar raadsel- en toverliedjes.

Foto's: Hugo van Ool


VRIJDAG 22 JULI
JO DIDDEREN & l’ÉQUIPE DE RÊVE met HAPPY HOUR

Speciaal voor dit project stelde contrabassist Jo Didderen een dreamteam samen, bestaande uit oude rotten (o.a. uit de Mo’Jones Big Band) en jong talent (het duo Twogether). Het programma bevat ‘happy instrumentals’, ergens tussen Blue Note-klassiekers en het repertoire van the New Cool Collective. Met o.a. Marc Huynen, Tim Daemen, Bart Oostindie en Steffen Thormählen.

Foto's: Hélène Hoenjet

DONDERDAG 21 JULI
DURAN2

De Italiaanse musici Eugenio Valente en Daniele Nonne startten in 2014 hun project Duran2: een electro-duo dat zich toelegt op het uitvoeren van de grote hits van de Britse popband Duran Duran. Met hun krachtige en aanstekelijke ‘synthwave sound’ weten zij een grote schare liefhebbers aan zich te binden.

Foto's: Monique Frederickx


15 | 16 | 17 JULI 2016
FLAMMA!

Flamma! is een driedaags hedendaags cultureel festival in een Romeinse setting. Flamma is een cross-over festival, waarbij muziek, theater en beeldende kunst elkaar uitdagen en aanvullen. Het evenement is een initiatief van Museum Romeinse Katakomben en Openluchttheater Valkenburg. Klik HIER voor het gehele programma. Hiernaast een impressie van alle activiteiten gedurende het festival.

Foto's: Jos GöritzerDONDERDAG 14 JULI
LAURA, een gezongen leven

Hoe dacht jij dat je leven zou verlopen? En wat is ervan terecht gekomen? De Chileens-Nederlandse sopraan Laura Engel is op zoek gegaan naar het verschil tussen wens en werkelijkheid en heeft  muziek uitgekozen die net zo overrompelend en onvoorspelbaar is als het leven zelf. Of ze nu soliste is bij André Rieu, tango's zingt bij een fanfare of haar Latin spirit inzet tijdens een tour met Ernst Daniel Smid, telkens weet Laura haar publiek te verrassen.


Foto's: Jos GöritzerZONDAG 10 JULI
POPPENTHEATER PIEPMUIS met HET TELRAAM

Marjanneke heeft heel veel knuffels die voor het slapen gaan geteld moeten worden. Maar met zoveel knuffeltjes is ze wel erg lang bezig. Als we nu eens mee gaan tellen…

Foto's: Bianca KumsZATERDAG 9 JULI
JP & THE SEEGER SESSION BAND

Een opzwepende mix van Americana, folkrock, New Orleans Jazz en gospel; voor minder doet JP & The Seeger Session Band het niet.
Geïnspireerd door Bruce Springsteen en zijn Seeger Sessions presenteren de Seegersisters en Seegerhorns onder leiding van zanger/gitarist Jan Piet de Klerk (JP) hun Freedom Express Tour.
Een onweerstaanbare uitnodiging tot meezingen, meebewegen, meeleven. Stilzitten is onmogelijk.

Foto's: Bianca KumsVRIJDAG 8 JULI
ALLES GEIT PLAT

Vijftien Limburgse rasmuzikanten brengen een ode aan hun favoriete artiesten in hun eigen moerstaal. Soms alleen, soms als duo, soms met z’n allen. Met Ivo Rosbeek, Paul van Loo, Ton Engels, Joep Coenjaerts, Danny Vanhoudt, Janneke en Maartje Meessen, G.R. Harrison, René Bijlmakers en vele anderen.

Foto's: Hugo van Ool


DONDERDAG 7 JULI
JACQUES VRIENS met sprookjes van GODFRIED BOMANS

Jacques Vriens is al bijna zijn hele leven een bewonderaar van de sprookjes van Bomans en heeft er nu een intieme theatervoorstelling voor volwassenen van gemaakt. Het zijn geestige maar ook ontroerende verhalen met een licht filosofische inslag. De prachtige muziek is speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd door Jan Gouw.

Foto's: Jos GöritzerZONDAG 3 JULI
DE SPROOKJESKONINGIN

Spannende en grappige familievoorstelling vol vrolijke liedjes, met begeleiding van Ad Grooten op gitaar, mandoline en doedelzak.

Foto's: Hugo van OolZATERDAG 2 JULI
ORGEL VRETEN

Keiharde orgelrock en subtiele intermezzo’s van hun nieuwste cd Komrad vormen de hoofdingrediënten van het concert van Orgel Vreten. Met hun zelf geschreven nummers grijpen de organisten Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers voor een deel terug naar de jaren ’60 en ’70 met bands als Focus, Ekseption en Booker T & The MG’s.
Het belooft weer een echte Hammond-battle te worden met veel zinvol muzikaal geweld en − als verrassing − enkele gastmusici van naam en faam.   

Foto's: Bianca KumsDONDERDAG 30 JUNI
MARGRIET SJOERDSMA met band
Vorig jaar bezorgde ze het publiek in het openluchttheater talloze kippenvelmomenten met haar interpretatie van de liedjes van Eva Cassidy. Nu zingt Margriet Sjoerdsma met een nieuwe band nieuw – veelal eigen – repertoire. Maar met dezelfde warme, gepassioneerde en expressieve stem.

Foto's: Monique FrederickxZATERDAG 25 JUNI 2016
ROBY LAKATOS en ensemble
The Daily Telegraphe noemde hem ‘The fastest-fingered fiddler in the world’. Zigeunerviolist Roby Lakatos speelde zes jaar geleden tijdens een legendarisch concert de sterren van de hemel in het openluchttheater.
Nu is hij terug, met zijn vijfkoppig Hongaars zigeunerorkest en met muziek van zijn nieuwste dubbel-cd La Passion: wereldberoemde melodieën als The Flight of the Bumblebee, Valse Triste, Oblivion, Those Were the Days, Du Schwarzer Zigeuner, Monti’s Csardas of Hongaarse Dans nr. 5 van Brahms.

Foto's: Jos Göritzer
DONDERDAG 23 JUNI
OPERA ZUID met LA BOHÈME
Opera Zuid viert zijn 25-jarig jubileum onder andere met de Italiaanse klassieker La Bohème van Giacomo Puccini. La Bohème vertelt het dramatische verhaal van vier arme Parijse artistiekelingen die zich verliezen in de kunst en de liefde: de dichter Rodolfo, de filosoof Colline en de musicus Schaunard. Ze wonen samen op een zolderkamer en leiden een bohémienbestaan. Op een avond ontmoet Rodolfo het doodzieke naaistertje Mimì. Het is liefde op het eerste gezicht…

Foto's: Jos Göritzer en Monique FrederickxZATERDAG 18 JUNI

MIDZOMERNACHTFESTIVAL met PATER MOESKROEN
Extra feestelijke editie van het Midzomernachtfestival met in het voorprogramma de Limburgse formatie Baltus @ Co. En als hoofdact Pater Moeskroen, al dertig jaar een van de bekendste en meest succesvolle folkbands van Nederland.
Met een karrenvracht aan instrumenten brengt de vijfkoppige formatie zijn spectaculaire show vol aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades.

Foto's: Monique FrederickxVRIJDAG 17 JUNI
AJ PLUG
Met haar rauwe, krachtige en van blues doordrenkte stem heeft de uit Katwijk afkomstige zangeres AJ Plug inmiddels een internationale reputatie opgebouwd. Presentator/programmamaker Johan Derksen noemde haar zelfs na Harry Muskee en Oscar Benton het nieuwe toptalent van de Nederblues. Haar energieke, avontuurlijke optredens vol blues, bluesrock en Southern blues lieten niemand onberoerd.

Foto's: Hélène HoenjetDONDERDAG 16 JUNI
BEN PRESTAGE, one-man-band

Hij speelde al op grote festivals als Moulin Blues, Zwarte Cross en Ribs & Blues: Ben Prestage, one-man-band. Helemaal uit Florida, nu op het podium van het openluchttheater. Gitaren, harmonica, banjo, viool, drums, wat speelt hij niet? En hij zingt er ook nog bij! This was bleus, man…

Foto's: Jos GöritzerZATERDAG 11 JUNI
RUIMTEVAARTCOLLEGE met ANDRÉ KUIPERS
André Kuipers nam het publiek mee op een magische ruimtereis. De astronaut verbleef zelf meer dan zes maanden in de ruimte en heeft zijn ervaringen verwerkt tot een fascinerend theatercollege, vol humor, verbazing en opmerkelijke feiten. Wij maakten de voorbereidingen, trainingen en  lancering van dichtbij mee, leerden alles over wonen en werken in de ruimte, met adembenemende uitzichten. Het was ook razend interessant voor jonge astronauten!

Foto's: Hugo van OolDONDERDAG 9 JUNI
YENTL & DE BOER
Hét nieuwe muzikaal-absurdistisch cabaretduo van Nederland. Sinds ze de publieksprijs en de Wim Sonneveldprijs wonnen van het Amsterdams Kleinkunst Festival ging het hard. De meisjes verrassen en ontroeren en dwalen – verfrissend shockerend – de grotemensenwereld binnen. En dan is er ook de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste cabaretlied van 2014: Ik heb een man gekend. Kippenvel!

Foto's: Jos Göritzer en Bianca Kums
ZONDAG 5 JUNI JUBILEUMFEEST

Ter ere van het 100 jarig bestaan was er een feestelijk concert met vele deelnemers.
Met o.a. Die Moselsänger, Sjluuk en Co, Chorale, mannenkoor Geulklank, Joëlle Savelkoul, koperensemble Schin op Geul en Jeugdtheater Valkenburg.

Foto's: Paul Tekstra en Hub Stohr


ZONDAG 5 JUNI, aanvang 6.00 uur
Vroege Vogels Concert met QUARTET QUINETIQUE
Strijkkwartet Quinetique laat zich graag inspireren door zwarte kraai, zanglijster, meeuw, spreeuw, merel, specht, eend of tjiftjaf. Met door henzelf speciaal hiervoor geschreven stukken gaan ze de interactie aan in spannende improvisaties waarin de vogels schitteren. De stijl van de muziek varieert van pop tot klassiek, van rock tot jazz, van modern tot folk. Na afloop van dit bijzondere concert samen aan tafel voor een kakelvers ontbijtje!

Foto's: Jos Göritzer


VRIJDAG 3 JUNI
THE DUBLIN LEGENDS (The Dubliners)
Volgens een bezoeker op face-book "Het is hier één grote Ierse pub!"
The Dublin Legends zetten hier hun zegetocht voort en zongen vol overgave over vrouwen, drank, gelukkige en ongelukkige liefdes. In een avondvullend programma brachten ze een mix van oud en nieuw materiaal, van ‘The wild rover’ tot ‘Whiskey in the jar’, van ‘Dirty old town’ tot ‘The Irish rover’.

Foto's: Jos Göritzer

ZONDAG 29 MEI
JEUGDTHEATER VALKENBURG
met
DE BOKKENRIJDERS


Spannend muziektheater voor jong en oud, dat speelt anno 1750. Boeren komen in opstand tegen landheer Otto Cornelius Drakensteijn die hen uitbuit. Ze zoeken steun bij de Bokkenrijders, die roven en stelen wat los en vast zit. En dat helpt! Concept en regie: Guus Smeets en Walter Odekerken.

Foto's Monique Frederickx


DONDERDAG 26 MEI
BADI ASSAD INVITES!


In het Grottheater van Openluchttheater Valkenburg gaf zangeres Badi Assad, een grootheid in haar geboorteland Brazilië, een concert op haar tour door Europa. Zij weet met haar buitengewoon gitaartalent, prachtige stem en warme persoonlijkheid al meer dan 25 jaar een internationaal publiek te boeien. Samen met haar landgenote, percussioniste Simone Sou met haar partner Oleg Fateev. Op bayan slaat hij een brug tussen de prachtige melodieën uit zijn geboorteland Moldavië en de Zuid-Amerikaanse ritmen.

Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 21 MEI
OPENINGSCONCERT '100 JAAR OPENLUCHTTHEATER VALKENBURG’
Onder de titel ‘Een overdonderende midzomernacht’ bracht philharmonie zuidnederland een betoverende uitvoering van Mendelssohns Midzomernachtsdroom. Verteller Stijn Vervoort van Toneelgroep Maastricht lardeerde de muziek met Shakespeares wonderlijke verhaal. Daarnaast klinken het derde vioolconcert van Mozart en het feestelijke Royal Fireworks van Händel. Met violist Lorenzo Gatto en dirigent Jan Willem de Vriend.

Foto's: Bianca Kums en Monique Frederickx

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu