ONDER HET MELKWOUD door Toneelhuis LFA - Openluchttheater Valkenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

ONDER HET MELKWOUD door Toneelhuis LFA

AGENDA

ZATERDAG 9 SEPTEMBER
ONDER HET MELKWOUD door Toneelhuis LFA

KOOP TICKETS

AANVANG 20.30 UUR
ENTREE 12,50 EURO


Totaaltheater met muziek, poëzie en bijzondere personages, op basis van ‘Onder het Melkwoud’ van Dylan Thomas. Een mooie mix van vele Limburgse dialecten en van kleurrijke Limburgse figuren. Onder de vlag van Toneelhuis LFA, de provinciale koepelorganisatie voor amateurtoneel. Regie: Marnix Mulder.

Stil!
De baby’s slapen, de boeren, de vissers, de handelaars en gepensioneerden, de schoenlapper, de schoolmeester, postbode en herbergier, de lijkbidder en de minnares, dronkenlap, naaister, predikant, politieman, de zwempotige mosselwijven en de zindelijke huisvrouwen.’
Toneelhuis LFA presenteert de openluchtvoorstelling ‘Onder het Melkwoud’. In Onder het Melkwoud zijn wij getuige van de dromen en diepste gedachten en het vaak bizarre handelen van de eigenaardige inwoners van een zeer bijzonder dorpje. We horen en zien de intiemste wensen, de hartstochten en de liederlijke dagelijkse gang van zaken van de vele merkwaardige karakters.  
De openluchtvoorstelling Onder het Melkwoud is een uniek theaterstuk, gedicht en hoorspel in één. Komisch en vlijmscherp maar altijd vol liefde voor de vreemde kostgangers in ons bestaan.

De Engelse auteur Dylan Thomas (1914 – 1953) schreef Under Milk Wood in 1953 als hoorspel. Hugo Claus leverde een ongeëvenaarde prestatie met zijn vertaling van Thomas' poëtische tekst, met haar vele schakeringen en niet bestaande woorden, zoals ‘de sloepdobberende zee, snebbebekkende viswijfmeeuwen, trippelende botervoeten, bombazijnzwart, stilzwart, sleezwart, bijbelzwart’. Andries van Gorkum bewerkte deze tekst en Ger Bertholet realiseerde een Limburgse versie. Het resultaat is een zeer bijzondere mengeling van Nederlandse taal en vele verschillende dialecten. Dit maakt het geheel tot een prikkelend theaterstuk, gelardeerd met muziek, dat in alle geuren en kleuren recht doet aan de prachtig zwart-komische ode aan het leven van alledag.

Regie: Marnix Mulder

Tekst: Origineel Dylan Thomas (‘Under Milk Wood’)
Dialectvertaling Ger Bertholet
Vertaling Andries van Gorkum


Spel: Yvette van den Essen, Gerda Schattorjé, Wilhelmien Knapen, Lizet Scheers, Martin Houkes, Sharon Hegt, Lizette Egas, José Wolters, Melanie Joppen, Jan Verbruggen, Leo Haffmans, Marja Haanen, Rezie Vrancken, Alie Oosterhuis, Geerte Schmitz, Ilse Jeurninck, Andries van Gorkum
Productie: Wouter Ramakers (LimburgLive)
Vormgeving/techniek: Thierry Wilders (High Solutions)
Kleding: José Vercoulen (Paljas Kledingverhuur)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu